Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Θεματική εβδομάδα- "Εξαρτήσεις"

Στο Γυμνάσιο Νεάπολης ολοκληρώθηκε με επιτυχία η θεματική εβδομάδα, η οποία είχε στόχο την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση και τον κατατοπισμό των μαθητών πάνω στο τρίπτυχο Διατροφή- Εξαρτήσεις- Έμφυλες ταυτότητες.
Ανάμεσα στις άλλες δράσεις , οργανώθηκαν και δύο βιωματικές ενημερώσεις πάνω στο επίμαχο θέμα των εξαρτήσεων.Η πρώτη με τίτλο " Εξάρτηση από το διαδίκτυο- Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης" , είχε ως στόχο την ενημέρωση των μαθητών της Β΄και της Γ΄τάξης , πάνω στο επίμαχο ζήτημα της εξάρτησης που προκαλεί η αλόγιστη χρήση του διαδικτύου και ειδικά η υπερβολική χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Για το λόγο αυτό κλήθηκε ο κ. Ορφανάκης Βασίλης , υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ και έμπειρος εισηγητής  σε πολλές αντίστοιχου περιεχομένου ημερίδες. Ο κ. Ορφανάκης ενέπλεξε τους μαθητές σε μια βιωματική προσέγγιση του θέματος με τη βοήθεια εικόνων που παρουσίαζαν τις διαφορές στην ανθρώπινη καθημερινότητα ανάμεσα στην "πριν"  και "μετά" εποχή διαδικτύου , ενώ στη συνέχεια τους κάλεσε  να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι γνώσεων, απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούσαν στη σωστή ή μη χρήση του διαδικτύου και τους κινδύνους που κρύβονται σε αυτό. Τέλος με την προβολή βίντεο προκάλεσε τον προβληματισμό των μαθητών για τις "παγίδες" των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που οι περισσότεροι χρησιμοποιούν υπέρμετρα, χωρίς πολλές φορές να αντιλαμβάνονται την επικινδυνότητά τους!



Η δεύτερη δράση απευθυνόταν στους μαθητές της Γ΄τάξης. Προσκεκλημένη εισηγήτρια η κ Μαριλένα Χατζάκη , κοινωνική λειτουργός στο ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, κατόρθωσε μέσα από μια δίωρη ανά τμήμα ενημέρωση να ευαισθητοποιήσει και να προβληματίσει τους μαθητές μας πάνω στο διαχρονικό πρόβλημα των εξαρτήσεων. Ανάμεσα στα άλλα συζητήθηκαν θέματα όπως τα είδη των εξαρτήσεων , το προφίλ των εξαρτημένων ατόμων , οι καταστροφικές συνέπειες κάθε μορφής εξάρτησης καθώς και ο δύσκολος αγώνας της απεξάρτησης.

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον κ. Ορφανάκη και την κ Χατζάκη, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, διατηρώντας και προάγοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια συνεργασία με το σχολείο μας που μετράει ήδη τέσσερα χρόνια!Ευχαριστούμε πολύ τόσο για την καλή τους διάθεση, τον ευχάριστο και βιωματικό τρόπο που προσέγγισαν δύο σημαντικά θέματα  όσο και τον επαγγελματισμό τους χάρη στον οποίο κατέστη απόλυτα επιτυχημένη η προσπάθεια θωράκισης των μαθητών μας απέναντι στις δυσκολίες και τις παγίδες της σύγχρονης πραγματικότητας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου