Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΕΝΟΤΗΤΑ 4 "Τα πλεονεκτήματα της ειρήνης"

Στην τέταρτη ενότητα του σχολικού εγχειριδίου, ήλθαμε σε επαφή με το κείμενο "Τα πλεονεκτήματα της ειρήνης" που προερχόταν από το έργο του Ἰσοκράτη, Περὶ εἰρήνης .
Στο απόσπασμα γίνεται λόγος για τα πλεονεκτήματα της ειρήνης και τις αρνητικές συνέπειες του πολέμου , ένα θέμα διαχρονικό και πάντα επίκαιρο. Θελήσαμε να διαπιστώσουμε πόσο έχει επηρεάσει η συγκεκριμένη θεματική την ανθρώπινη δημιουργία, αναζητώντας έργα τέχνης, ζωγραφικούς πίνακες , ταινίες , τραγούδια, λογοτεχνικά έργα κτλ, στα οποία γίνεται σχετικός λόγος και τα οποία εξυμνούν την ειρήνη και καταδικάζουν τον πόλεμο. Πολλοί ήταν οι μαθητές οι οποίοι έσπευσαν να κάνουν τη σχετική έρευνα, κάποιοι την παρουσίασαν στην ολομέλεια του τμήματος σε ψηφιακή μορφή.
Παρακάτω βρίσκονται η εργασία της μαθήτριας Μαρκέλλας Στεφανάκη και η ομαδική εργασία των Μανόλη Πρινιωτάκη ,Γιώργου Σταυρακάκη ,Γιώργου Τερζάκη και Θοδωρή Φαϊτάκη.
Τέλος ο Θοδωρής Φαϊτάκης αναφέρθηκε στις αιτίες που προκαλούν τον πόλεμο , στις συνέπειές του, καθώς και στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με μια εργασία Power Point.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου